Door op “accepteren” te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op jouw apparaat. Dit helpt ons om je navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ondersteunt onze marketingactiviteiten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we gegevens verzamelen en gebruiken.                              

1/7/2024

Lovende reacties van meer dan 1300 bezoekers tijdens openingsweekend HEY Museum

Het HEY Museum opende afgelopen weekend de deuren. Onder een stralende zon mocht het vernieuwde museum 1.340 bezoekers verwelkomen. Zij konden er niet alleen als eersten het museum ontdekken, er waren ook tal van activiteiten. Livemuziek zorgde voor de feestelijke toets in de museumtuin, waar iedereen kon genieten van een ambachtelijke garnaalkroket of een verfrissend ijsje. De ideale afwisseling tussen het museumbezoek door. Iedereen kwam naar buiten met een grote glimlach op het gezicht: "Dit is ons Knokke-Heist!"

Lovende reacties
Het museum mocht heel wat lovende reacties ontvangen. Het valt vooral op dat bezoekers verrast zijn door de omvang van het museum. De site bestaat uit maar liefst 4 gebouwen die elk hun eigen verhaal vertellen. Reken toch bijna 2uur om alles te ontdekken, maar een blitzbezoek is zeker ook mogelijk. “Het leukste vind ik de verhalen die verteld worden door echte mensen, zoals bv. de vissers. Boeiend om te horen hoe het leven op zee eraan toegaat.”

Klasje zorgt voor nostalgie
De oude school onderging als laatste een transformatie, en hoe! Met respect voorde architectuur voor het gebouw zelf, maar ook voor de verhalen over de visserij en uiteraard: het klasje. Het was mooi om te zien hoe de oudere generatie kon tonen aan hun (klein)kinderen hoe het er bij hen aan toe ging op school. Nostalgie ten top toen sommige inwoners ook zichzelf herkenden op de foto’s. Ook enkele verrassende aanvullingen, zoals o.a. een immersieve carnavalsbeleving, maakten de ervaring compleet. 

Echte roulettetafel
Vanuit het visserijverleden groeide Knokke-Heist uit tot een toeristische trekpleister en ook dat verhaal komt ruimschoots aan bod. Zo wordt de volledige kustlijn van de gemeente uitgelicht aan de hand van verschillende iconische locaties. Eén daarvan is uiteraard het casino, dat een eigen ruimte kreeg met een échte roulettetafel. Ten slotte worden indrukwekkende nieuwe museale technieken gebruikt in het nieuwbouwgedeelte. Met een 360°-projectie en een interactief grondplan ontdekken mensen het uitzonderlijke leven in de badplaats.

Voor ieder wat wils
Het museum wil inde toekomst steeds meer inzetten op beleving. Dat bleek al tijdens het openingsweekend, waar kinderen hun eigen carnavalsklakkertjes mochten beschilderen en volwassenen tal van initiaties konden meevolgen. Deze zomer vertrekt er elke woensdagmiddag een gids vanuit het HEY Museum om de verborgen parels te ontdekken in de straten van deelgemeente Heist. Op donderdag(van half juli tot half augustus) kunnen kinderen deelnemen aan een strandbloemenworkshop. Zo wil het museum de tradities levendig houden.

Het HEY Museum is tijdens de vakanties dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Tickets zijn te koop aan het onthaal en online via hey.knokke-heist.be. Het eerste volledige weekend van de maand kunnen inwoners het HEY Museum telkens gratis bezoeken.

 

Muzikale verwelkoming aan het HEY Museum