Door op “accepteren” te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op jouw apparaat. Dit helpt ons om je navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ondersteunt onze marketingactiviteiten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we gegevens verzamelen en gebruiken.                              

30/8/2024

HEY Museum maakte een schitterende start met meer dan 4500 bezoekers deze zomer  

Het HEY Museum opende begin deze zomer de deuren. Sindsdien vonden meer dan 4500 enthousiaste bezoekers de weg naar het museum. Bij veel inwoners roept het nostalgische herinneringen op, maar tegelijk is het een plek waar je als Knokke-Heistenaar nog veel kan bijleren over je gemeente. Ook voor andere bezoekers is het een leuke manier om kennis te maken met hun vakantieplek. De perfecte uitstap voor gezinnen, waar kinderen meer leren over de visserij, het schoolgebeuren van vroeger en typische kenmerken van Knokke-Heist. Heb jij nog niet de tijd genomen om het HEY Museum te bezoeken? Als inwoner kan je elk eerste volledige weekend van de maand het museum helemaal gratis bezoeken. En binnenkort staan er weer heel wat interessante activiteiten gepland.

OPEN MONUMENTENDAG
Het rijke verleden van het onderwijs
zondag 8 september van 10 – 17 uur

Op zondag 8 september is het Open Monumentendag op de site van het HEY Museum en basisschool Het Anker. Die dag duik je in 125 jaar geschiedenis van het onderwijs in Knokke-Heist. Gidsen en acteurs nemen je terug mee naar de tijd van toen. Strenge onderwijzers zullen je er letterlijk ‘een lesje leren’. Er zijn ook leuke workshops voor de kinderen én er is een foodtruck en bar.


Naast het HEY Museum, zijn ook deze locaties gratis te bezoeken, enkel het For Freedom Museum is betalend: de molen van Callant (Ramskapelle), de Kalfmolen (Graaf Jansdijk), het Klaisorgel in de Heilig Hart Kerk (Dumortierlaan) en het For Freedom Museum (Ramskapelle).

TENTOONSTELLING
Vondsten uit het vuur – Westkapelle in opgegraven verhalen.
Van woensdag 2 oktober tot en met zondag 9 maart

De Sint-Niklaaskerk herrees enkele jaren geleden als een feniks uit zijn as. De kerk van Westkapelle ging in 2013 in vlammen op. Heel wat erfgoed ging verloren, maar de verhalen bleven overeind. De archeologische vondsten vertellen ons nieuwe verhalen. Bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket van HEY.

DOCUMENTAIRE
De dag van toen
Woensdag 9 oktober om 14.30 en 19 uur

Mensen uit Knokke-Heist vertellen. Allemaal hebben ze één iets gemeen: ze zijn verliefd op de prachtige badstad en wonen er al lang. Aan de hand van leuke anekdotes keren ze terug naar hun kindertijd, beroepsloopbaan en uiteraard de dingen des levens …

Reserveren is verplicht en kost € 2, inschrijven kan via het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord via 050 63 04 30 of via cc.ticket@knokke-heist.be

KINDERKUNSTENDAG
Ontdek de magie van creativiteit op Kunstendag voor kinderen
Zondag 17 november van 10 tot 17 uur

Meer dan 140 jaar geleden ontdekten grote kunstenaars al de pracht van Knokke-Heist. Kinderen ontdekken op deze dag hun creatieve kant via tal van leuke activiteiten.


FAMILIEZOEKTOCHT
Ontdek vanaf 8 september het HEY Museum met een leuke familietocht

Vanaf Open Monumentendag pakt het HEY Museum uit met een splinternieuwe familietocht doorheen het museum. Een leuke manier om samen met je kinderen het museum op een speelse manier te verkennen. Billie neemt je mee doorheen het museum. Ideaal voor kinderen tussen 6 en 12, maar uiteraard kan iedereen mee op pad.

Een bezoek aan het HEY Museum kost € 10 voor volwassenen, kinderen en jongeren van 7 – 25 jaar betalen slechts € 5. Tot 7 jaar is het gratis. Tijdens het eerste volledige weekend van de maand is het ook gratis!