Door op “accepteren” te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op jouw apparaat. Dit helpt ons om je navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ondersteunt onze marketingactiviteiten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we gegevens verzamelen en gebruiken.                              

7/5/2024

Beelden Van Philip Van Isacker verhuisd van Canadasquare naar Professor Corneel Heymansplein

De sculpturen ‘Staande figuur’ en ‘Torso’ van kunstenaar Philip Van Isacker zijn na overleg met de kunstenaar overgebracht naar het Professor Corneel Heymansplein. De beelden stonden op het Canadasquare, waar volgend jaar de grote werkzaamheden starten voor de bouw en renovatie van het Casino. Daarvoor stonden de sculpturen in het Burgemeester de Ghelderepark, maar door de heraanleg passen ze niet langer in dit parklandschap. De nieuwe locatie op het Professor Heymansplein in het Zoute biedt een meer intieme setting, waar de beelden beter tot hun recht zullen komen.  

Philippe Van Isacker 

Philippe Van Isacker is beeldhouwer, schilder en conceptueel kunstenaar. Zijn minimalistische, meditatieve sculpturen houden een opdracht in. Bij confrontatie vragen ze van de toeschouwer een actieve deelname en een mentale vervollediging van zijn soms onvoltooid lijkende werken.