8/8/2022

Ontdek Knokke Dorp met gids tijdens Open Monumentendag op zondag 11 september

Op zondag 11 september krijg je de unieke kans om enkele monumenten in Knokke-Heist te bezoeken. Zo zijn de Molen van Callant en de Kalfsmolen doorlopend open van 10 tot 17 uur. Het For Freedom Museum kan je uitzonderlijk voor € 5 bezoeken en HEY is zelfs helemaal gratis die dag! Dit jaar zetten we Knokke Dorp extra in de picture. Zo kan je de kunstsite van de Stichting Jenny & Luc Peire gratis bezoeken, van daaruit vertrek je met een gids op pad om enkele iconische plekken te ontdekken.

De architectonische kunstsite van de Stichting Jenny & Luc Peire is een verborgen parel in Knokke-Heist. Je ontdekt er de kunst van Luc Peire en zijn prachtige kunstenaarsatelier uit 1946. Maar ook de modernistische bungalow uit 1964 en de Tuinkamer uit 2011 mag je zeker niet missen. In dat laatste gebouw krijg je trouwens de kans om de fascinerende spiegelkamer Environnement I te betreden. Onderweg verrassen acteurs je met weetjes, ze maken de belevenis compleet!

Vanuit deze inspirerende plek vertrek je met een gids voor een wandeling doorheen Knokke Dorp langs o.a. de golf, het Witteduivenhof, gemeenteschool De Pluim en het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. In het spoor van de oude stoomtram kom je terug bij het vertrekpunt.

De begeleide wandeling met bezoek aan Stichting Luc Peire is volledig gratis. De wandelingen starten elk halfuur tussen 10 en 16 uur. Kom gewoon langs!

Ontdek het volledige programma voor zondag 11 september hier:

GRATIS WANDELING (reservatie niet nodig)

Elk halfuur van 10 tot 16 uur.

Startplaats: Stichting Jenny & Luc Peire, De Judestraat 64, 8300 Knokke-Heist

BRENG OOK EEN BEZOEKJE AAN:

HEY — Pannenstraat 138, gratis ipv € 10

FOR FREEDOM MUSEUM — Ramskapellestraat 91/93, € 5 ipv € 10

MOLEN VAN CALLANT — Ramskapellestraat, gratis

KALFMOLEN — Graaf Jansdijk 270-284, gratis

HET KLAIS-ORGEL — Heilig Hart-Kerk, Dumortierlaan, Knokke, 14 - 16.30 uur, gratis